Monday, September 29, 2008

Ayam Masak Halia


Ramuan:

500 gm hirisan daging ayam


A:

1 biji bawang besar, dihiris halus
3 cm halia muda, dihiris halus

1 biji cili merah, dihiris halus
2 batang daun bawang, dipotong 3cm panjang

2 camca besar minyak masak
12 gm MAGGI CukupRasa


B:

200 ml air, dibancuh dengan
1 camca besar tepung jagung

2 camca besar minyak masak


Cara:

Panaskan minyak masak dalam kuali, tumis bahan *A* hingga wangi dan masukkan ayam.
Goreng seketika hingga ayam masak dan tambah *MAGGI CukupRasa*.
Masukkan bahan *B* dan masak hingga kuah menjadi pekat.
Masukkan cili merah dan daun bawang sebagai hiasan.

http://sites.thestar.com.my/

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...