There was an error in this gadget

Sunday, August 21, 2011

Bulan akan mengelilingi Kaabah?

Posted by admin on August 21st, 2011

Pengguna harus mengelak dari mengutus khidmat pesanan ringkas (SMS) berangkai yang tidak mempunyai asas kebenaran kerana ini hanya akan menguntungkan syarikat telekomunikasi (telco), kata Setiausaha Agung Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (Fomca) Muhammad Shaani Abdullah.

Beliau berkata banyak SMS berangkai terutamanya berkaitan keagamaan disebarkan kebelakangan ini. Terbaru, Muhammad Shaani berkata tentang dakwaan bulan akan mengelilingi Kaabah di Mekah.

“Pada bulan Ramadan, pesanan seperti ini sudah pasti menarik minat umat Islam yang mahu berkongsi maklumat itu dengan rakan-rakan dan saudara-mara,”katanya.

Beliau berkata Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia harus menjejaki sumber SMS seperti itu dan ambil tindakan terhadap penghantar asal.

Muhammad Shaani berkata ia telah lama mengesyaki syarikat telco mengupah pihak ketiga untuk menyebarkan pesanan seperti itu.

“Fomca tidak mempunyai cara untuk menentukan jika syarikat telco terlibat dalam penyebaran SMS itu,” katanya dan menambah suruhanjaya mungkin mempunyai kuasa dan cara untuk menyiasat dan mendakwa dalangnya.


http://www.kl-today.com/2011/08/bulan-akan-mengelilingi-kaabah/

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...