Sunday, March 1, 2009

Pergi ke Sabah untuk nikmati King Lobster


PEKERJA Simon Teoh memegang dua ekor King Lobster berharga RM250 seekor di sebuah restoran di Kota Kinabalu semalam.


UDANG GERGASI... Anda teringin menikmati hidangan udang karang gergasi? Ia akan menjadi kenyataan jika ada sanggup ke Kota Kinabalu, Sabah untuk membayar RM250 bagi membeli seekor udang karang.

Sebuah restoran di tengah-tengah Kota Kinabalu kini menjadi sebutan pelancong asing dan tempatan kerana hidangan istimewa udang karang jenis King Lobster.

Menurut pemilik restoran tersebut, Simon Teoh, selain King Lobster, turut menjadi hidangan ialah udang jenis Red Lobster dan Green Lobster.

Beliau memperoleh bekalan makanan laut daripada nelayan-nelayan seluruh Sabah.

http://www.kosmo.com.my/kosmo/arkib.asp?y=2009&dt=0226&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...