Ramuan:
2 cawan Tepung Jagung
4 cawan air
4 cawan santan (tak kisah pekat/cair)
1 cawan Gula Pewarna Hijau
Sedikit Garam
Daun pandan (bentukkan 4 segi)
Cara:
Untuk Lapisan Bawah - Masak 4 cawan air bersama 1 cawan tepung jagung, gula dan sedikit serbuk hijau. Bila sudah pekat, tuang ke dalam bekas daun pandan. Biarkan sejuk.
Untuk Lapisan Atas - Masak 4 cawan santan bersama 1 cawan tepung jagung dan sedikit garam. Sentiasa kacau sehingga pekat. Bila adunan mula berat, tuang ke atas lapisan yang pertama tadi dan biarkan sejuk.
Tambahan:
Jika suka kuih ini dalam keadaan berair (cair), tambahkan air (utk lapisan bawah) dan tambahkan santan utk lapisan atas
http://sites.thestar.com.my/
2 cawan Tepung Jagung
4 cawan air
4 cawan santan (tak kisah pekat/cair)
1 cawan Gula Pewarna Hijau
Sedikit Garam
Daun pandan (bentukkan 4 segi)
Cara:
Untuk Lapisan Bawah - Masak 4 cawan air bersama 1 cawan tepung jagung, gula dan sedikit serbuk hijau. Bila sudah pekat, tuang ke dalam bekas daun pandan. Biarkan sejuk.
Untuk Lapisan Atas - Masak 4 cawan santan bersama 1 cawan tepung jagung dan sedikit garam. Sentiasa kacau sehingga pekat. Bila adunan mula berat, tuang ke atas lapisan yang pertama tadi dan biarkan sejuk.
Tambahan:
Jika suka kuih ini dalam keadaan berair (cair), tambahkan air (utk lapisan bawah) dan tambahkan santan utk lapisan atas
http://sites.thestar.com.my/
No comments:
Post a Comment